Puhe sankarihaudoilla

Arvon sotaveteraanit, hyvät kuulijat!

Olemme kokoontuneet tänne sankarihaudoille kunnioittamaan ja muistamaan suurimpia sankareitamme. Rohkeita miehiä, jotka antoivat henkensä isänmaan puolesta, jotta me tänäänkin saamme nauttia itsenäisestä Suomesta. Enempää ei maansa eteen voi tehdä.

Tänä vuonna linnan juhlien teemana on itseensä luottava Suomi. Minusta teema sopii tähän aikaan paremmin kuin hyvin. Kriisien sävyttämien vuosien aikana luottamusta toisiimme on horjutettu ulkopuolelta tulevalla disinformaatiolla. Kuitenkin olemme pysyneet lujina ja viimeistään Ukrainan sodan myötä tulleet kansakuntana entistä yhtenäisemmäksi.

Luottamus, sitä tarvitaan. Luottamusta toisiimme, luottamusta päättäjiimme ja luottamusta viranomaisiin. Siihen, että jokainen tekee parhaansa Suomen eteen. Luottamuksesta saimme hyvää fakta tietoa viime viikolla, kun maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselyssä 85 prosenttia suomalaista tuki päätöstä hakea Nato-jäsenyyttä. Lisäksi ehkä kaikkein tärkein mittari, eli maanpuolustustahto nousi ennätyksellisen korkealle.

”Ollos huoleton poikas valveil on”

Riemullista itsenäisyyspäivää! Kiitos!