Ehdokaspuhe piirikokouksessa

Ehdokaspuheeni piirin puheenjohtajavaalissa.

Kiitos puheenjohtaja, arvoisa piirikokousväki, hyvät ystävät!

Politiikkaan ja keskustan toimintaan olen tullut mukaan 20-vuotiaana vuoden 2017 kuntavaalien myötä. Silloin yksi pitkäaikainen Nakkilan keskustavaikuttaja kertoi minulle, kuinka muistaa olleensa nuorena miehenä 1950-luvulla laittamassa maalaisliiton vaalimainoksia ladon seinään Vilho Hakalan kanssa. Kyseessä oli isoisäni isä, sotaveteraani ja piinkova maalaisliittolainen. Keskustalaisia juuria minulta löytyy siis ainakin neljästä polvesta.

Vuosien aikana olen kasvanut vaikuttajana ja poliitikkona hurjasti. Olen erittäin kiitollinen siitä, kuinka paljon minua on tuettu, sekä kuinka paljon minuun on luotettu kokeneempien vaikuttajien toimesta.

Vanha myytti siitä, että kokeneemmat painaisivat nuoria alaspäin ei ole todellakaan pitänyt paikkaansa. Näin pitää olla jatkossakin ja mikäli se on minusta kiinni, voin luvata, että niin tulee olemaan. Vain niin takaamme kansanliikkeemme elävän tulevaisuuden.

Rakkaat aatesisaret ja -veljet!

Minun keskustani on yhteen hiileen puhaltava ja toisiaan tukeva.

Keskustani on ihmisten hyvyyteen uskova ja yrittelijäisyyteen luottava.

Keskustani on edistyksellinen sivistysliike.

Keskustani katsoo eteenpäin positiivisella mielellä, koska on valmis raatamaan paremman tulevaisuuden puolesta.

Millainen on sinun keskustasi? Millainen on meidän keskusta?

Voisiko meidän keskusta olla luottamukseltaan luja, kaikkia kunnioittava ja sisältä sitkeä. Ajatuksiltaan avara, reunoiltaan rohkea ja yhteistyöllä yhdistävä.

Tänään hyvät ystävät me otamme askeleen eteenpäin, kun valitsemme piirille uuden puheenjohtajan. Pyydän teidän luottamustanne tähän tehtävään.

Tunnen tehtävän tuoman vastuun, jonka olen valmis kantamaan.

Tässä teille töin ja toimin raatava rauhan mies.

Kiitos!